מכירות
כשמדובר במכירות, ישנה נטייה להכליל את מחלקת השיווק יחד. אז למען הסר ספק אנטרל את מחלקה זו מכתיבתי מפאת העובדה הפשוטה כי מדובר בשתי תורות נפרדות ושונות.
ראשית אפתח במובן מאליו אך מהותי באופן אבסולוטי, מחלקת המכירות היא הרגליים של הארגון, ללא הצלחה ותפקוד תקין של זו, בית העסק לא יוכל להתרומם, להתפתח ותוחלת החיים שלו תלויה בגורמים חיצוניים למען הישרדותו.
מנקודת מבטי, מכירה היא תורה, מכירה היא אומנות, יש להכיר את המבואות לעומקם כך שגישה לתפקיד דומה ללא ההבנה והנסיון תסתיים בכישלון באופן כמעט ודאי.
מכירה כעקרון היא למעשה סיפוק צורך.
צורך שהיה קיים, צורך שעלה בתהליך המכירה, צורך עקיף, צורך ישיר, לטווח ארוך או קצר, בסופו של דבר לקוחות יחפשו לספק לעצם תחושה, מה היא התחושה הזו?
מורכבות התחושה בנויה ממגוון אספקטים : ביטחון, אמונה, אמפתיה, הבנה ועוד. חשוב לזכור שסוג המוצר או השירות אותו אנחנו מציעים עשוי לצרוך רמות שונות של תחושות אלו ואף שונות במקצת.
התלות במחלקת מכירות חזקה קיימת בכל ארגון ללא ספונסרים בעלי כיסים עמוקים או משקיעים גדולים, כך שהשקעה באותם אנשים היא בגדר חובה.
עובדי מחלקת המכירות חווים לחץ גדול מרוב המועסקים בחברה, הציפיה להשגת תוצאות באופן תמידי מורגשת והתמודדות איתה מצריכה התערבות מנהלתית שמשמעותה חיזוק המוטיבציה והעברת תחושה של אמון בהם.
כחלק מכך, תגמול מחלקת המכירות באופן שיטתי עתיד לגרום לעליה בהישגים אך מאידך יש לזכור שבונוסים שמנים מדי עשויים דווקא לפגוע בביצועים כך על פי מחקרים.
מטרת העל של תפעול המחלקות והמכירות בפרט היא הגעה לאוטומציה, כך שפעילותה תהיה אוטונומית והפקת הלקחים ושיפורה תבוצע על ידי עובדי המחלקה באופן שלא יצריך את הדרג המנהלי בהתערבות.
עם זאת, כיוון שמדובר באחת המחלקות העדינות והחשובות ביותר, כן מומלץ לטפח ולחזק אותה בדרכים יצירתיות – מלבד תגמולים וימי חופש, גם העצמה שמגיעה דרך שיתוף ומחשבה משותפת בנוגע לשינויים ופיתוח החברה והתפקידים. עובד שמח ופרודוקטיבי הוא עובד מסופק, בעל משמעות והכרה וכן גם בעל השפעה.